آشنایی با ویزای ایتالیا برای شهروندان کشورهای غیر اروپایی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند موردنیاز است. هرساله بسیاری از مهاجران خارجی برای تحصیل، کار، گردشگری، انجام معالجات پزشکی و سرمایه‌گذاری به ایتالیا سفر می‌کنند. هر یک از این افراد باید با توجه به هدف خود از سفر، یکی از انواع ویزای ایتالیا را دریافت کنند. ویزای ایتالیا به دو نوع کوتاه‌مدت یا نوع C و بلندمدت یا نوع D تقسیم می‌شوند. مدت‌زمان اقامت با استفاده از ویزای نوع C در کشور ایتالیا نهایتاً ۹۰ روز است. افرادی که به‌قصد تجارت، دیدار خانواده، گردش و ... به ایتالیا سفر می‌کنند، می‌توانند ویزای کوتاه‌مدت نوع C را دریافت نمایند. ویزای نوع C، 6 نمونه دارد. ویزای توریستی، ویزای تجاری، ویزای تحصیلی کوتاه‌مدت، ویزای تحقیقی کوتاه‌مدت، ویزای ترانزیتی و ویزای دیدار با خانواده جزء ویزاهای نوع C کوتاه‌مدت هستند. ویزای نوع D ایتالیا نیز شامل ۷ نوع ویزا است. این ویزاها شامل ویزای تحصیلی، ویزای خانوادگی، ویزای درمانی، ویزای بازنشستگی، ویزای سرمایه‌گذاری، ویزای کاری و ویزای خوداشتغالی می‌باشند که هر یک دارای شرایط و مدارک خاصی هستند.

آشنایی با انواع ویزای ایتالیا
انواع ویزای ایتالیا با توجه به این‌که جزء ویزای کوتاه‌مدت می‌باشند یا بلندمدت متفاوت هستند. همان‌طور که در ابتدای بحث اشاره کردیم، ویزای نوع C که به معنای اقامت ۹۰ روزه در کشور ایتالیا است، شامل موارد زیر می‌شود.

ویزای توریستی
مهاجرانی که به‌قصد گردشگری و بازدید از مناطق دیدنی و توریستی کشور ایتالیا اقدام به دریافت ویزا می‌نمایند، باید ویزای نوع C یا ویزای شینگن دریافت کنند. این افراد می‌توانند به مدت سه ماه در کشور ایتالیا اقامت داشته باشند.

ویزای تجاری
ویزای تجاری برای شهروندان کشورهای خارجی که قصد ثبت شرکت یا فعالیت‌های تجاری در ایتالیا را دارند صادر می‌شود. این افراد نیز می‌توانند به مدت ۹۰ روز در کشور ایتالیا بمانند.

ویزای تحصیلی کوتاه‌مدت
افرادی که برای گذراندن دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت مانند آموزش زبان به کشور ایتالیا سفر می‌کنند و پس‌ازآن قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند، باید از ویزای کوتاه‌مدت نوع C استفاده کنند.

ویزای تحقیقاتی
ویزای تحقیقاتی کوتاه‌مدت نیز شامل ویزای نوع C می‌شود. افرادی که برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی در مدت‌زمان کوتاهی به کشورهای حوزه شنگن سفر می‌کنند، باید این ویزا را دریافت کنند. به‌عنوان‌مثال افرادی که روی مسائل پزشکی و کارهای آزمایشگاهی تحقیق می‌کنند می‌توانند از این ویزا استفاده کنند.

ویزای ترانزیت
ویزای ترانزیت فرودگاهی و ویزای دریایی شامل ویزای نوع C می‌شوند. درصورتی‌که امکان سفر مستقیم به یک کشور وجود نداشته باشد و ایتالیا در مسیر این کشور باشد می‌توان با دریافت ویزای ترانزیت فرودگاهی به مدت کوتاهی در ایتالیا توقف داشت و سپس به مسیر خود ادامه داد. این ویزا تنها ۲۴ ساعت اعتبار دارد. ویزای ترانزیت دریایی نیز ۵ روز دارای اعتبار است.

ویزای دیدار با خانواده
ویزای دیدار با خانواده نیز ویزای کوتاه‌مدت است و تنها سه ماه اعتبار دارد. افرادی که برای دیدن دوستان خانواده و آشنایان خود به این کشور سفر می‌کنند ویزای کوتاه‌مدت نوع C دریافت می‌نمایند.

انواع ویزای ایتالیا بلندمدت یا همان ویزای نوع D شامل موارد زیر می‌شود.

ویزای تحصیلی ایتالیا
دانشجویان خارجی که از دانشگاه‌های کشور ایتالیا پذیرش گرفته‌اند و قصد دارند تا پایان تحصیلات خود در این کشور اقامت داشته باشند، باید ویزای تحصیلی نوع D دریافت نمایند.

ویزای خانوادگی ایتالیا
ویزای بلندمدت خانوادگی نوع D برای افرادی صادر می‌شود که قصد دارند برای دریافت تابعیت ایتالیا اقدام کنند. دارا بودن اعضای خانواده درجه‌یک که دارای تابعیت ایتالیا هستند برای دریافت این ویزا موردنیاز است.

ویزای درمانی ایتالیا
ویزای درمانی و ویزای پزشکی ایتالیا برای افرادی صادر می‌شود که نیاز به مراقبت‌های پزشکی و ادامه درمان در مراکز پزشکی مجهز و پیشرفته را دارند و در کشور خودشان امکان ادامه درمان را ندارند.

ویزای بازنشستگی ایتالیا
بازنشستگانی که از تمکن مالی خوبی برخوردار باشند و بتوانند هزینه‌های زندگی خود و خانواده‌شان را بدون کار کردن در این کشور پرداخت کنند، می‌توانند از ویزای بازنشستگی ایتالیا استفاده نمایند.

ویزای سرمایه‌گذاری ایتالیا
ویزای سرمایه‌گذاری ایتالیا برای اتباع خارجی که با خرید اوراق قرضه دولتی، خرید ملک، راه‌اندازی استارتاپ و تأسیس شرکت قصد سرمایه‌گذاری در ایتالیا را دارند، صادر می‌شود.

ویزای کاری ایتالیا
برای دریافت ویزای کاری ایتالیا دارا بودن پیشنهاد کاری یا جاب آفر از کارفرمای ایتالیایی و مجوز کار از اداره مهاجرت استانی این کشور موردنیاز است.

ویزای خوداشتغالی ایتالیا
ویزای خوداشتغالی ایتالیا یکی از انواع ویزای بلندمدت است. افرادی که بتوانند به اتاق بازرگانی این کشور مراجعه کنند و برای راه‌اندازی کسب‌وکار مجوز دریافت کنند، می‌توانند به‌عنوان یک فردی که قصد راه‌اندازی کسب‌وکار را دارد، ویزای خوداشتغالی کسب‌وکار، ویزای خوداشتغالی شرکتی یا ویزای خوداشتغالی ورزشی ایتالیا را دریافت کنند.